perjantai 18. heinäkuuta 2014

Aamuteetä auringossa

Kyllä voi aamutee maistua sitten hyvältä! Tänään pääsin testaamaan terassia ja sen kalusteita aamupalan vahvistamana J Toimii!


















Kalusteet eivät suinkaan ole uudet, vaan ne ovat olleet odottamassa jo jokusen tovin muuttojen jäljeen.
Tuolit ja pöytä näyttivät alun perin tältä.



Ne tuskin enää muistivat miltä kalusteöljy niiden pinnalla tuntuu. Eikä sitä öljyä ollut luvassa tälläkään kertaa. Meillä tuntuu tuota valkoista maalia olevan aina saatavilla ja sitä sipaisin niin tuolien kuin pöydänkin pintaa. Ensin surisi hiomakone ja sitten kaikki irtopöly pois ja ei kun maalaamaan. Pöydän ruutukuvio ja maalipensseli eivät varmasti koskaan olisi löytäneet yhteistä säveltä. Eihän sitä kuviota saanut oikein pestyäkään saati hiottua. Mutta ei hätää! Olin varautunut tähän projektiin jo hyvissä ajoin… Noin reilua vuotta aikaisemmin, jos ihan tarkkoja ollaan. Tuolloin paikallisessa RTV:n myymälässä oli myynnissä laatta-arkkeja yksittäiskappaleina kaikkien näpertelijöiden riemuksi. Ja kuinka ollakaan päädyin kassalle mukanani 4laatta-arkkia ja listalla ollut maalipurkki pensselin kera. J  Siispä pääsin liimaamaan pöydänpinnalle kivilaattoja. Kaikkiaan 3laatta-arkkia sain kulumaan ennen kuin koko pöydänpinta oli peitossa. Sitten vain saumat umpeen ja odottelemaan kuivumista. 



















Valmiina pöytä ja tuolit näyttivät ehkä vähän turhankin kliinisiltä valkoisen maalin peittäminä. Tuumattiin, että hiekkapaperilla voisi saada vähän eloa kalusteisiin. Hyvä, että ajatus ehdittiin ajatella loppuun, kun hiomakone vieressäni alkoi surista melko taiteellisin ottein. Yritä siinä sitten kailottaa, että tarkoitin kyllä pientä hiekkapaperin palaa enkä mitään hiontamonsteria. Turhaan…  Lopputulos kyllä oli mitä mainion. Vaikka onhan se vähän hassua, että ensin sitä pipertää pensselin kanssa mahdollisimman tarkasti ja siististi, jotta jälki olisi tasaista. Sitten toinen tulee ja surauttaa maalipinnan sieltä täältä rikki ja onnistuu tekemään vain parannuksia J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti