torstai 17. joulukuuta 2015

17. PÄIVÄ

Joskus kaiken sälän ja turhan tilpehöörin keskeltä voi löytää, jotain kerrassaan vastustamatonta. Tallustelin taannoin pahaa aavistamatta tilpehööriputiikki Tigeriin. Tarkoituksenani oli hakea pitsinauhaa, jossa on teippi valmiiksi takana. Siinä sitten seuralaiseni kanssa ihmeteltiin kaikenlaisia hilavitkuttimia, joita hyllyiltä löytyi samalla kun etsimme teippiä. Peli- ja paperiosasto vaikutti varsin luppaavalta, mutta sitten silmäkulmassa jotain. Siili! Askartelu/käsityö-osaston ja keittiöhärveleiden tuntumassa oli keittiöpyyhe, johon oli painettu siilin kuva. Eikä mikätahansa siili, vaan ommeltava siili! Keittöpyyhe oli tarkoitettu sellaisenaan käytettäväksi tai siitä pystyi ompelemaan siilipehmon. Tarkempi tutkailu paljasti, että siilin lisäksi tarjolla myös kettu- ja pöllöpyyhkeet. Arvaatte varmaan, että otin kaikki kolme mukaani. Ja arvaatte varmaan senkin, että se pitsiteippi jäi sinne kauppaan...






























Kangas on varsin napakan tuntuista. Pesuohjeessa varoiteltiin, että kuva saattaa päästää väriä ensimmäisessä pesussa. Pesun jäljiltä kaikki oli kuitenkin kunnossa. Sitten vain leikkaamaan kuvat irti katkoviivoja pitkin. Sitten nuppineulojen kanssa kuvat oikeat puolet vastakain. Ompelukoneella ympäri (saumavarat olivat juuri sopivat, kun ompeli paininjalan etäisyydeltä reunasta). Ompelus oikein päin ja vanua sisälle.














































Näissä on vähän retrokäsityön makua. Muistelin nimittäin, että itselläni on ollut  lapsena Tammelantorin noutaja -pehmokoira, joka oli valmistettu Tampellan kankaasta samalla tavalla. Aika mukava joululahjaidea tämä on myös. Voi joko surauttaa itse tälläisen valmiiksi ja laittaa pakettiin tai sitten laittaa kankaan ja langat pakettiin. Lahjan saaja pääsee näin itse harjoittelemaan ompelemista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti