lauantai 19. joulukuuta 2015

19. PÄIVÄ

Olohuoneen ikkunat saivat tänään uudet koristeet :) Tuikkulyhdyt siirtyivät keittiön ikkunaan. Sieltä ne näkyvät pihaan tultaessa paremmin. Ja nyt ei tarvitse joulupöydässä varoitella ikkunalla olevista kynttilöistä eikä Peikkopoika vahingossakaan onnistu keinutuolissa keikkuessaan nappaamaan tuikkulyhdystä kiinni.

En ollut ajatellut olohuoneen ikkunoihin mitään lyhdyt siirtäessäni, mutta ne (yhteensä 6 ikkunaruutua) näyttivät niin kovin paljaille sellaisenaan, että oli pakko kehitellä jotain. Pari päivää tuumailin ennen kuin ryhdyin hommiin, visio oli valmis :) Tarvikkeetkin löytyivät varastosta valmiiksi, joten saatoin aloittaa askartelun heti (suom. Peikkopojan nukahdettua yöunille).


































Nämä on tehty Fimo-massasta. Kyseinen massa kuivuu itsestään (saatavilla myös uunissa "paistettavia"). Fimo-massa ei ole myrkyllistä, joten sitä voi työstää myös lasten kanssa. Pinnassa oleva pitsikuvio on tehty pitsileimasimella (voi kuvioida toki myös oikealla pitsillä). Valitettavasti tajusin illan jo pimettyä, että koristelluista ikkunoista olisi voinut ottaa kuvat... Mutta palaan asiaan huomenna, kun päivä on valjennut ja ikkunasta näkyy muutakin kuin salaman välähdys :b
































Tarvikkeet:
  • Fimo-massa (Fimo air kuivuu ilman uunia)
  • Kaulin
  • Piparkakkumuotti
  • Leivinpaperi / askartelualusta
  • Leimasi / pitsiliina/pitsinauha
  • Lankaa ripustamiseen
  • Lisäksi halutessasi voit lisätä helmiä ripustuslankaan.
  1. Kauli massa levyksi, kuten piparkakkutaikina.
  2. Paina leimasimella / liinalla pitsikuvioita massalevyyn. Voit käyttää kaulinta apuna.
  3. Ota massasta kuvioita piparkakkumuotilla.
  4. Tee pillillä ripustamista varten reikä (huom! älä tee reikää aivan reunaan, jotta reuna ei halkea kuivuessaa.
  5. Jätä kuviot kuivumaan tasaiselle alustalle ilmavasti ja käännä kuvioita kuivumisen aikana. Fimo air kuivuu vuorokaudessa (riippuen kuvioiden paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti