maanantai 21. joulukuuta 2015

21.PÄIVÄ

Keittiöpuuhat jatkuvat... maistuisiko mantelit kolmella tavalla?

Sokerimantelit:

  • 200g manteleita (kuorineen)
  • 2dl sokeria
  • Ripaus kanelia
Tee näin:
  • Sulata sokeri paistinpannulla
  • Lisää mantelit ja kaneli
  • Kaapa sokeri-manteliseos uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Irroittele mantelit toisistaan (Ole varovainen ja nopea! Sokeri on polttavan kuumaa ja se jähmettyy nopeasti).





Suolamantelit:
  • 2dl vettä
  • 3rkl ruususuolaa (tavallinenkin käy)
  • 200g manteleita (kuorineen)
  • 20g voita
Tee näin:
  • Kiehauta vesi
  • Lisää suola kiehuvaan veteen. Suolan liuettua ota kattila pois liedeltä.
  • Lisää mantelit ja laita kansi päälle. Anna manteleiden liota vedessä n. 15min.
  • Laita uunipellille leivinpaperin päälle 20g voita pieninä nokareina ja suolavedessä lionneet mantelit.
  • Paahda manteleita uunissa 150 asteessa n.15-20min.
  • Ota mantelit pois uunista ja kääntele vielä sulaneessa voissa.
  • Ota mantelit kuivumaan lautaselle talouspaperin päälle.




Sokerihuurretut mantelit:
  • 2dl vettä
  • 200g manteleita (kuorineen)
  • 200g sokeria
  • ripaus kanelia
Tee näin:

  • Laita paistinpannulle vesi, mantelit ja sokeri.
  • Anna seoksen kieuhua hiljalleen.
  • Lisää kaneli, kun sokeri on muuttunut ruskeaksi ja neste on lähes haihtunut.
  • Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle kun neste on haihtunut ja irroittele mantelit toisistaan (tämä on helpompaa, kun sokerimanteleiden kanssa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti