lauantai 17. joulukuuta 2016

17. Luukku, pataleipä

Viimeinen viikonloppu ennen joulua tarkoittaa, että Joulupukin apulaiset ovat aloittaneet lahjojen toimitukset... Tänään matkaa tehtiin lumipyryssä, mikä valitettavasti lakkasi 40km ennen kotiovea 😞

Aputonttujen toimitukset pitivät tänään sisällään aikuisille, jotain mutustettavaa ja lapsille pehmeää. Aikuiset saivat nimittäin Saaristolaisleipää, siemennäkkäriä ja pataleipää. Viimeksi mainittu on aiheuttanut perheessämme ennakoimattoman suurta vehnäjauhojen kulutusta ja uunipata on ollut enemmän mukana leipomisessa kuin ruuanlaitossa 😉 Pataleipään hurahtaminen tapahtui, kun lähikirjastosta löytyi Pataleipä-kirja, jossa on useampi leipäohje. Toistaiseksi perusleipä pitänyt ykköspaikkansa. Pataleipien ihanuus perustuu helppouteen (kaikkiaan kestää usempi tunti ennen kuin herkullinen leipä napataan uunista pois, mutta suuritöiseksi leipomista ei voi missään tapauksessa sanoa).

Kun aineet ovat sekaisin, ei vielä näytä kovin lupaavalta...

14 tuntia kelmun alla

Nyt näyttää jo leivältä. Vielä 2 tuntia kuvun alla.

Uunissa 45 min ja valmista tuli!

1 kommentti:

  1. Hyvää oli! Nimimerkillä tarjotin tyhjänä. ��

    VastaaPoista